„Икономика“ на 30 години - празникът в снимки

Над 250 гости уважиха церемонията

„Икономика“ на 30 години - празникът в снимки

Списание „Икономика” отпразнува своя 30-годишен юбилей. На елегантна церемония в зала „Джон Атанасов” на София Тех Парк изданието събра най-успешните предприемачи и мениджъри в страната, чиито истории разказва през всички години на прехода, за да отбележи годишнината. Над 250 гости уважиха тържествения повод и отправиха своите поздрави към издателите и екипа на списанието.

„30 години списание „Икономика” е синоним на качество в журналистиката, работейки отговорно, обективно и професионално. Списанието се утвърди като гласът на бизнеса и вече е лидер не само сред печатните издания като най-дългогодишното месечно издание след промените у нас, но и сред онлайн медиите. Сайтът Economic.bg е сред най-четените бизнес медии у нас, а пълното издание на списанието изцяло се публикува онлайн”, каза Боян Томов, изпълнителен директор на „Медия Икономика България” – издател на списание „Икономика”.

Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи на Боян Томов и списание „Икономика” и специална грамота за ползотворно партньорство в популяризиране устойчивото развитие на българския туризъм и по повод 30-годишнината.

За да отбележи повода, „Икономика” връчи юбилейни плакети на предприемачи и мениджъри, които през последните години водят промяната и работят за успешното развитие на българската икономика и пазар.

Николай Вълканов, председател на Надзорния съвет на „Минстрой Холдинг” получи един от плакетите. Той пък връчи специалния Почетен златен знак на КРИБ на Боян Томов.

Наградата връчи председателят на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Тим Курт, изпълнителен директор и вицепрезидент на  „Аурубис България” също бе отличен с плакет в сектор "Индустрия".

Награда получи и Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс България”. 

Плакетите връчи заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова.

Носители на плакети във финансовия сектор станаха Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на УС на „Банка ДСК”, Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на „Пощенска банка”, Петя Славова, председател на Надзорния съвет на „Инвестбанк” и Данчо Данчев, главен изпълнителен директор на „Дженерали Застраховане”.

Техните награди връчи председателят на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. 

От 2015 г. списание „Икономика „ партнира с с най-голямата работодателска организация в страната по организацията на конкурса „Мистър и Мисис Икономика”.

Юбилейни плакети получиха и две дами, които работят в сектора на зедемелието и промишлеността на храните и напитките - Цветелина Николова, управляващ директор на „Катаржина Естейт” и Светла Боянова, изпълнителен директор на „Агрион Финанс”. 

Техните награди връчи главният редактор на списание „Икономика” Невена Мирчева.

Министърът на туризма Николина Ангелкова пък даде плакетите на Зарина Генчева, изпълнителен директор на „Метрореклама” и Стоян Ставрев, управител на „Българска консултантска организация”.

Прекрасните изпълнения на трио Хипнотик радваха гостите на церемонията.

Водещ беше Димитър Павлов.

Коментари: 0