Има пострадал българин при стрелбата в Германия

Той се е наранил при създалата се след изстрелите паника

Има пострадал българин при стрелбата в Германия
3752 ~ 1 мин. четене
Български гражданин е пострадал при инцидента в клуб "Грей" в германския град Констанц, провинция Баден-Вюртемберг. Това съобщиха от Министерството на външните работи, които се позовават на информация от полицията в града, предоставена на Генералното консулство на България в Мюнхен.

Според информацията българинът не е пострадал при стрелбата, а се е наранил при създалата се ситуация на паника. Полицията не е пожелала да даде допълнителна информация и данни за пострадалия българин. Съгласно германското законодателство негови лични данни може да бъдат предадени на българските власти само при изразена от нашия сънародник изрична молба.

Генералното консулство ще продължи да бъде в контакт с местните органи на реда и ще  информира за ситуацията, казаха от министерството.

Дипломатите ни са получили инструкции от София да оказват максимално съдействие на пострадалия и неговите роднини при нужда.

Припомняме, че в 4.30 ч. местно време в нощта срещу неделя в клуб "Грей" в Констанц бе открита стрелба, при която загина един човек, а други трима бяха сериозно ранени. Полицията застреля извършителя, като по първоначални данни не става въпрос за терористично нападение.
Подкрепи Economic.bg