Император Нарухито за първи път приветства публично японците

Днес японското императорско семейството ще се появи общо шест пъти на балкона на императорския дворец

Император Нарухито за първи път приветства публично японците

Снимка: БТА

924 ~ 1 мин. четене
Новият японски император Нарухито, който се възкачи на престола на 1 май, днес за първи път приветства публично японците, предадоха световните агенции.

Императорът се появи на балкон на императорския дворец, обграден от блиндирани стъкла. Той приветства събралите се край двореца хора.

"Благодаря ви от все сърце за поздравленията по случай възкачването ми на престола. Моля се да бъдете здрави и щастливи. Моля се също така страната ни заедно с другите страни да продължи да се стреми към мира и да може да постигне още по-голям разцвет", каза императорът, облечен в семпъл редингот. 

Редом до него беше императрица Масако, облечена в елегантна жълта рокля, съчетана с подходяща шапка и с перлено колие.

В района на двореца от началото на деня са засилени мерките за сигурност. 140 000 души дойдоха да приветстват императора и другите членове на императорското семейство, посочва ТАСС. Почетният император Акихито и съпругата му Мичико не присъстваха на проявата.

Император Нарухито е първият японски монарх, роден след капитулацията на Япония във Втората световна война. С идването на власт на новия император в Япония започна и година първа на новата ера, наречена Рейва (Красива хармония).

Днес японското императорско семейството ще се появи общо шест пъти на балкона на императорския дворец, допълва Франс прес.
Коментари: 0