Борисов: Посещението на папата е добра реклама, цял свят ще види

Фактът, че за втори път папа идва у нас, е добре за България, каза премиерът

Борисов: Посещението на папата е добра реклама, цял свят ще види
1224 ~ 2 мин. четене
С президента Радев и аз ще направим всичко необходимо посещението на Папа Франциск у нас да бъде една добра реклама за България, и то на Гергьовден. Цял свят ще види, много камери ще снимат. Това коментира пред журналисти в централата на ПП ГЕРБ днес премиерът Бойко Борисов във връзка с предстоящата визита на главата на Римо-католическата църква у нас.

По думите му, ефектът и фактът, че втори път папа ще дойде у нас, е добре за България.

Има един факт, когато папата отиде в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, да види защо точно там е отишъл, той не ходи навсякъде, подчерта премиерът.

"Факт е, че ще бъде в България и Северна Македония.Тук отговарям и на въпроса защо положихме толкова усилия да подпишем договора за добросъседство, а и има още много работи по него", допълни Борисов. Той отбеляза и усилията на Гърция и Македония за името, за да може, съседите ни, Македония, да влезе в НАТО и ние да имаме на нашата граница една прогнозируема държава, член на ЕС и НАТО. Тези усилия, които положихме, лично аз, да не изглежда като самохвалство, бяха оценени от Папа Франциск включително, убеден е той. 

С този си жест да дойде, да посети не само София, да отиде в страната, да види как живеят нашите католици, техните църкви, според министър-председателя, били свидетелство, че Светият отец е оценил усилията.

Борисов подчерта, че е важно какво Папата ще каже в своето обръщение към света.

Той му благодари за продължаващата традиция всяка година на 24 май българска делегация да бъде на аудиенция при него.

Надявам се всичко при посещението да мине добре, огромна работа е свършена, подчерта Бойко Борисов.
Коментари: 0