Иновативен софтуер позволява отчитането на командировки в чужбина

С Мираж SQL могат да се отчитат всички бизнес процеси в предприятието

Иновативен софтуер позволява отчитането на командировки в чужбина
1492 ~ 1 мин. четене

Работодателите имат задължението да документират и отчитат провеждането на командировките на своите служители. Тези ситуации са свързани с някои особености и законодателни изисквания, разказват експертите от счетоводна къща Брейн Сторм Консулт, които препоръчват за тази цел техния финансово-счетоводен софтуер Мираж SQL.

Той позволява отчитането на всички бизнес процеси в предприятието. Потребителите получават реална информация, която им помага да вземат адекватни и своевременни управленски решения.  

Характерна особеност на Мираж SQL е неговата максимална опростеност и достъпност. Програмата дава възможност за въвеждане на такива случаи, в които се налага отразяването на комбинирана командировка за даден служител. Тази опция включва избор на различни държави със съответните часови ставки, както и въвеждане на отработени часове в комбинирана командировка. Софтуерът автоматично генерира съответната стойност за отработеното време във фиша на лицето.

За да бъде командирован един работник, условието е да съществуват договорни отношения между него и предприятието, напомнят от счетоводна къща Брейн Сторм Консулт. Командировани лица могат да бъдат както лица в трудовоправни отношения, така и по извънтрудови и договорни отношения между предприятието и изпратеното в командировка от него лице. 

Подкрепи Economic.bg