Инвеститорите днес гледат към Германия

Индексът S&P 500 достигна рекордни стойности в края на миналата седмица

Инвеститорите днес гледат към Германия

Снимка: Unsplash

604 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските акции се повишиха в петък, приключвайки волатилната седмица на зелена територия. Dow Jones затвори 453 пункта по-високо, или 1.4%, до 33 072. S&P 500 се повиши с 1.7% до 3 974, като приключи на рекордно високо ниво. От началото на годината индексът реализира ръст от 5.8%.

Nasdaq Composite изтри по-ранните загуби и приключи сесията с ръст от 1.2% на 13 138. И трите индекса реализираха  по-голямата част от повишенията за деня в последните минути на сесията.

Европейските акции също приключиха последната сесия от седмицата на зелено. Продажбите на дребно в Обединеното кралство частично се възстановиха през февруари, след като се увеличиха с 2.1% на месечна база, което беше в рамките на очакванията на анализаторите. Междувременно индикаторът за бизнес климата в Германия се повиши до 96.6 през март, надминавайки очакванията на икономистите. Това е най-високото ниво на индикатора от почти две години насам.

Цените на петрола се възстановиха в петък поради опасенията, че блокирането на Суецкия канал може да продължи по-дълго от очакваното. Най-близкият фючърсен контракт на WTI се повиши с 4.12% и отново се покачи над 60 USD за барел.

Акценти днес

Икономически данни  – Германия

Акцентът за деня ще падне върху бизнес климата и текущите условия в Германия, които ще се публикуват в 11:00 ч., като данните ще дадат краткосрочна представа за представянето на икономиката след острото повишение на нови заболели от COVID-19 през последния месец.

Инструмент на фокус

Alibaba– Седмична

Акциите на компанията се намират в низходящ тренд от началото на годината, когато успяха да пробият психологическото ниво от 300 USD за акция за първи път. Корекцията достигна ниво на подкрепа образувано от възходяща тренд линия, която съвпада с 100 периодната експоненциална средна. Покупката с дългосрочна цел има добро взаимоотношение риск/печалба.

GBP/USD – Дневна

Валутната двойка смени посоката на движение от края на февруари. Стойността й не успя да се покачи над 1.4250, като последвалото движение в цената образува низходящ трендови канал. Цената се намира в близост до 100 периодната експоненциална средна, която многократно се явява като ниво на подкрепа за валутната двойка.

XAU/USD– 8 часова

Златото се намира в низходящ тренд от както се покачи за първи път в историята над 2000 долара за тройунция миналата година. Последното движение в цената бива ограничено над зона на подкрепа, като всяка възходяща корекция образува по-нисък връх. Пробив на една от двете зони може да даде сигнал за посоката на движение в краткосрочен план.

USNAS100 – Дневна

Технологичният индекс се намира в низходящ тренд от средата на февруари. Стойността му остава ограничена над 100 периодната експоненциална средна и образуваната зона на подкрепа. Предстои тест на низходящата тренд линия, като пробив и задържане над нея може да даде началото на ново възходящо движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0