iShield: Apple започва да прави медицинска екипировка

Компанията ще ги доставя безплатно на болниците

iShield: Apple започва да прави медицинска екипировка

Снимка: Twitter профил Тим Кук

824 ~ 1 мин. четене
Лидер при телефоните и компютърните системи, Apple в момента е преобразила прозиводството си в създаване на защитни маски и шлемове за медицински служители. Изпълнителният ѝ директор Тим Кук обяви в Twitter, че технологичната компания е проектирала и в момента прави предпазна екипировка.

Гигантът планира да прави повече от един милион предазни шлемове на седмица, които ще бъдат доставяни първоначално на медицинските служители в Съединените щати, а след това и по целия свят. Медиите бързо нарекоха новите защитни маски iShield (подобно на хитовите продукти на компанията iPhone и iPad).

Компанията вече е произвела 20 милиона маски за лице, които ще раздаде по целия свят, за да помогне за спиране на разпространението на инфекцията от коронавирус.

„Това е наистина глобално усилие и ние работим непрекъснато и в тясно сътрудничество с властите на всички нива, за да гарантираме, че екипировката е дарена на места с най-голяма нужда“, заяви Кук във видеоклип, публикуван в Twitter.

Apple е ангажирала разработчици, дизайнери и доставчици, за да прави и доставя защитните шлемове.

„Първата ни пратка беше доставена до болници Kaiser в Санта Клара миналата седмица и отзивите от лекарите бяха много положителни“, каза Кук.

Той допълни, че защитните маски се пакетират  по 100 в кутия и един пакет може да бъде направен за две минути.
Подкрепи Economic.bg