Италия изгражда 140 км велосипеден път

Мащабният проект се очаква да бъде готов до 2021 г.

Италия изгражда 140 км велосипеден път
8056 ~ 1 мин. четене

В Италия ще се открие нов панорамен велосипеден маршрут, който ще се превърне в един от най-живописните в Европа. Трасето ще е дълго 140 км и изграждането му трябва да започне през лятото на 2017 г. 

Пътят ще обиколи бреговете на най-голямото езеро в страната Гарда. Маршрутът ще има различни нива на трудност и в области, където има стръмни склонове, ще има възможност за алтернативни начини на придвижване.

В проекта са включени три области Ломбардия, Венето и Трентино-Алто Адидж, които подписаха Меморандум за разбирателство с Министерството на културното наследство и туризма и дадоха зелена светлина за изграждането на дългия път, който ще доведе до реализирането на този уникален пръстен в Европа. 

Маршрутът ще свърже вече съществуващи велосипедни алеи и ще бъде интересна атракция за любителите на този спорт. Освен с колела, по пътя ще може да се движат и пешеходци.

Пътят ще бъде широк 2.5 метра, изработен от синтетичен материал, наподобяващ дърво, но устойчив на атмосферни влияния и тънък стоманен парапет ще се простират по цялата част. Очаква се мащабният проект да е готов до 2021 г. 

Коментари: 0