Италия обмисля финансови стимули за покупка на нов автомобил

По този начин ще се стимулира и силно засегнатият автомобилен сектор от коронакризата

Италия обмисля финансови стимули за покупка на нов автомобил

Снимка: Unsplah

812 ~ 1 мин. четене

Италия обмисля финансови стимули в размер на до 4000 евро за покупка на чисто нов автомобил, присъединявайки се към идеята на Франция и Германия за подкрепа на автомобилната индустрията, която пострада доста сериозно от коронакризата.

Идеята за отпускане на подобен тип стимули в момента се разглежда в парламента и се очаква до средата на юли да бъде одобрена, предава Reuters. Субсидията ще се предлага на купувачите на съвременни енергийно ефективни превозни средства, които отговарят на стандарта Евро 6 за вредни емисии и ще достигне до 4000 евро, ако купувачите бракуват автомобили, които са на 10 и повече години.

Освен това и Франция, и Германия целят да използват различни инициативи, за да ускорят преминаването към по-чисти автомобили, предлагайки стимули за купувачите на електрически коли.

Стимулите ще бъдат финансирани частично от правителството чрез пакет от 250 млн. евро и отчасти от търговци на автомобили, в съответствие с изменение на постановлението за икономически стимули, пише още изданието.  

Подкрепи Economic.bg