Изненадваща рокада в БАБХ само месец след смяната на директора

По-рано ръководителят бе сменен заради „съмнителни договори“

Изненадваща рокада в БАБХ само месец след смяната на директора

Снимка: Красимир Свраков

1352 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Едва месец след смяната на директора на Българската агенция по безопасност на храните ведомството отново има нов началник. Назначеният през юни Деян Стратев е бил освободен по собствено желание, а на негово място сега застава Христо Вълчанов. Рокадата стана факт със заповед на служебния премиер Стефан Янев.

Стратев пое БАБХ в началото на юни. Преди това тя се ръководеше от Паскал Желязков, чието отстраняване служебният министър на земеделието Христо Бозуков мотивира с комплексни причини и „съмнителни договори“. 

Кой е Христо Вълчанов?

Дълги години Вълчанов е работил в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково като в периода март 2012 г.-юли 2013 г. е неин директор. От април 2015 г. до февруари 2016 г. е началник отдел „Контрол на храните“ в БАБХ, след което е главен инспектор в „Контрол на храните“ в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. От юни т.г. до момента е директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Преминал е през различни допълнителни обучения, включително в Италия.

Подкрепи Economic.bg