Изобретиха калъф за смартфон, който приготвя еспресо

Mokase е калъф и диспенсър за кафе в едно

Изобретиха калъф за смартфон, който приготвя еспресо
3701 ~ 1 мин. четене

Ако сутрин се будите с мисълта за кафе, а в рамките на деня с удоволствие изпивате поне по няколко чаши от топлата кофеинова напитка, то със сигурност сте човек, който ще оцени иновативното изобретение Mokase. То изпълнява ролята едновременно на телефонно калъфче и на диспенсър за еспресо.

Mokase събира по 25 ml кафе и има способността да го затопли до 50-60 градуса по Целзий. Със сигурност не е количество, на което да се наслаждавате бавно, но е достатъчна доза, която може да вдигне тонуса ви в лош момент.

Калъфчето се зарежда със специално разработена капсула с кафе. Течността се загрява благодарение на вградената батерия и се изпомпва от тръбичка, направена от алуминиево-силициева сплав. Създателите уверяват, че материала не е податлив на топлината и не отделя никакви токсини вследствие на по-високата температура.

Целият процес по затопляне и наливане на кафето се извършва чрез мобилно приложение. Mokase е съвместим с устройствата на Apple, Samsung, Huawei и LG. Стартовата цена е 54 долара.

Компанията, разработила любопитната иновация, в момента събира средства в платформата за групово финансиране Kickstarter, така че всеки, който припознае идеята, може лесно да я подкрепи. Обявената сума, която трябва да бъде достигната, е в размер на 82 000 долара. 

Подкрепи Economic.bg