Jaguar със зрелищно шоу върху Бурж Халифа (снимки)

Луксозният бранд представи новия мощен F-PACE SUV

Jaguar със зрелищно шоу върху Бурж Халифа (снимки)

Британският луксозен бранд Jaguar направи първото по рода си зрелищно шоу на най-високата сграда в света Бурж Халифа по повод излизането на пазара в Близкия изток на изцяло новия мощен F-PACE SUV. Хиляди жители на Дубай, туристи и отбрана селекция VIP гости се събраха да гледат зрелищния триминутен спектакъл, който бе видян и в целия свят от зрителите на онлайн каналите на Jaguar. 

Шоуто започна с впечатляваща прожекция на градския пейзаж на Дубай върху огромния централен панел на фасадата на Бурдж Халифа, с контурите и рева от двигателя на F-PACE, спускащи се по цялата дължина на сградата - представящи мощта на най-новото попълнение на Jaguar. Красиво изписан арабски калиграфски символ от известния арабски художник Уисам Шоукат се появи след това на фасадата преди изображението да се пръсне и изчезне от екрана.


Кулминацията на спектакъла беше драматичното появяване на Jaguar F-PACE, издигнат на почти 6 метра от земята, в рамка от многоцветни фойерверки за добре режисирания финал. Синхронизирано появяване на автомобила се случи и до статуята "Кон 2007" на Фернандо Ботеро при променадата на Дубай Мол пред Бурдж Халифа. Автомобилът беше по-късно достъпен за гостите за разглеждане отблизо и лични впечатления.

С обща площ от 32 467 кв. м фасадата с LED светодиоди на Бурж Халифа държи рекорда на Гинес за "Най-голяма, осветена с LED, фасада в света". Тя направи възможно шоуто на Jaguar с използването на 70 000 LED светодиода, синхронизирани по цялата внушителна конструкция, издигаща се на впечатляващите 828 метра.


Jaguar отбеляза повода с ексклузивно събитие, проведено в изконно британския Fortnum & Mason с изглед към Бурж Халифа.

"Изцяло новият Jaguar F-PACE е върховият практичен спортен автомобил и най-важното представяне в историята на нашия бранд. Той предоставя несравнимо усещане при шофиране. Какъв по-добър начин да приветстваме F-PACE в региона от първо в света зрелищно шоу върху най-високата сграда в света - емблематичния Бурдж Халифа", заяви управляващият директор на Jaguar Land Rover за Близкия изток и Северна Африка Брус Робъртсън веднага след зрелищното представяне.


Изцяло новият Jaguar F-PACE е динамичен, петместен, мощен кросоувър, предлагащ комбинация от екстериорен дизайн, вдъхновен от спортен автомобил Jaguar, и практичен, просторен луксозен интериор. Проектиран, конструиран и произведен в Обединеното кралство, Jaguar F-PACE е преминал обстойни регионални изпитвания в Центъра за инженерни изпитвания на Jaguar Land Rover в Дубай и сега може да се поръча при ексклузивните търговци на Jaguar в региона на Близкия изток и Северна Африка.

Коментари: 0