Жаклен Коен отново напуска БЕХ

От енергийното министерство твърдят, че причините са лични

Жаклен Коен отново напуска БЕХ

Снимка: Красимир Свраков

1944 ~ 1 мин. четене

Изпълнителният директор на Български енергиен холдинг (БЕХ) Жаклен Коен е подал молба за освобождаване на заеманата от него длъжност. Това съобщават от Министерството на енергетиката добавяйки, че мотивите му за решението му са лични причини.

Ресорният министър Теменужка Петкова е приела и депозираната молба за освобождаването му като член на Съвета на директорите на БЕХ. Предстои да бъде издадено протоколно решение, тъй като държавата е едноличен собственик на капитала на енергийния холдинг.

От съобщението не става ясно кой ще заеме неговия пост.

Коен бе назначен за изпълнителен директор на държавното дружество през юли 2019 г. Тогава Петкова освободи от постовете членове на Съвета на директорите на "Български енергиен холдинг" ЕАД - Петьо Иванов, Петър Илиев и Живко Динчев по настояване на бизнеса. работодателските организации твърдяха, че именно те двамата са виновни за хаоса на енергийната борса.

Коен бе изпълнителен директор на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) от юли 2014 г. до февруари 2016 г., когато Teмeнyжĸa Πeтĸoва гo пpeмecти в AEЦ "Koзлoдyй".

 

 

 

Подкрепи Economic.bg