Караиванова: Проверките в небанковия финансов сектор ще приключат в срок

КФН подготвя промяна в таксите, които събира Комисията

Караиванова: Проверките в небанковия финансов сектор ще приключат в срок
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Прегледът на активите в небанковия финансов сектор ще завършат в срок. Това каза председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова в отговор на въпрос от Economic.bg, след старта на търговията с дялове на първия ETF в България. По нейните думи всички компании, използвали първоначално услугите на отстранения одитор "РСМ България", вече работят с нови проверяващи.

„След отстраняването на РСМ всички компании си избраха нов проверяващ, така че проверките стартираха и нашите очаквания са да приключат до края на годината, така, както сме поели ангажимент“, каза председателят на КФН.

"РСМ България" участваше в приключилия вече преглед на активите в банковия сектор като проверяващ на Интернешънъл Асет Банк. Според Караиванова обаче там всичко е наред.

Тя каза още, че в момента се водят разговори с поднадзорните лица за промяна в таксите, които ще събира Комисията. „Идеята е да въведем нов модел на самоиздръжка на КФН. Засега обаче все още не е изготвен такъв. Отзивите обаче са положителни и те са съгласни да ни подкрепят“, добави Караиванова.
Коментари: 0