Караниколов: Има потенциал за по-голямо сътрудничество с Китай

Инициативата „16+1“ е много добра основа за разширяване на сътрудничество с китайската страна, каза икономическия министър

Караниколов: Има потенциал за по-голямо сътрудничество с Китай
420 ~ 1 мин. четене
Впечатляващото присъствие днес на бизнеса от Китай и страните от Централна и Източна Европа е доказателство за нарастващия интерес и потенциал за развитието на още по-мащабно партньорство между компаниите от нашите страни и реализирането на повече съвместни проекти. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов при откриването днес на Българо–китайски бизнес форум, провеждащ се в София в рамките на Седмата среща на ръководителите на правителства на страните от ЦИЕ и Китай.

Министър Караниколов посочи, че България отдава важно значение на инициатива „16+1“ като много добра основа за разширяване на сътрудничество с китайската страна в области от взаимен интерес като високите технологии, инвестициите, индустриалното партньорство, смесените предприятия, селското стопанство, инфраструктурата и транспорта, енергетиката, туризма и др.

По думите му на днешния бизнес форум присъстват над 500 представители на български компании от различни сектори, които търсят сътрудничество с китайски партньори. „Благодарни сме за активната политика и практически действия които китайската страна и правителството на Китай предприемат за насърчаване на китайските компании и разширяване на тяхното присъствие в региона“, завърши той.
Подкрепи Economic.bg