КЕВР обявява с колко окончателно ще поевтинеят газ и парно

Всички цени ще бъдат преизчислени след като „Булгаргаз“ обяви, че синьото гориво може да поевтинее и с повече от 40%

КЕВР обявява с колко окончателно ще поевтинеят газ и парно

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

1172 ~ 1 мин. четене

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще вземе окончателно решение с колко ще поевтинеят газът, парното и топлата вода от днес. Всички цени, които вече бяха обсъдени, ще бъдат преизчислени, след като „Булгаргаз“ обяви, че синьото гориво може да поевтинее и с повече от предвидените 40%.

Новият начин на определяне на цените на газа, който „Булгаргаз“ договори с руския си доставчик „Газпром“ и поевтиняването на петрола на световните пазари, прави възможно синьото гориво да струва по-малко от оповестените вече 40%. Това, макар и с малко, ще свали още надолу обявеното намаление на парното и топлата вода. За различните градове на страната то беше изчислявано между 8% и 25%.

Окончателните цени, които енергийният регулатор ще определи, ще влязат в сила от днес. Промяна при в цената на електроенергията няма да има.

Поради въведените в КЕВР строги противоепидемични мерки с цел ограничаване разпространението на коронавирус инфекцията, ценовите решения ще бъдат обявени от председателя на КЕВР доц. Иван Иванов след края на закритото заседание, посредством онлайн излъчване на интернет страницата на регулатора, предава Фокус.Подкрепи Economic.bg