Китайската звезда от X-Men е глобена със $129 млн. заради укрити данъци

Актрисата Фан Бинбин изчезна през юли от обществената сцена

Китайската звезда от X-Men е глобена със $129 млн. заради укрити данъци
Китайската мега звезда Фан Бинбин е била глобена с около 883 милиона юана ($129 млн.) за укриване на данъци и други престъпления, съобщиха властите в Пекин днес.

Звездата, която изчезна през юли, публикува дълго извинение в социалните мрежи.

Фан, която е един от най-високоплатените актьори в Китай, ще се отърве от наказателни обвинения, ако глобите бъдат платени навреме, заяви държавната информационна агенция Синхуа, цитирана от Би Би Си.

Актрисата беше обект на правителствена проверка за това как знаменитостите декларират приходите от своите договори.

Някои филмови звезди твърдяха, че са използвали т.нар. "Ин-Ян договори" - практика, при която един договор определя реалните доходи на актьора, а други - по-малка цифра, като последната представя на данъчните власти.

Властите вече са разпоредили Фан и контролираните от нея дружества да платят огромната сума от данъци, глоби и санкции.

37-годишната актриса, която участва във филмовите франчайзи X-Men и Iron Man, не се е явявала публично от 1 юли, а местонахождението й беше обект на силни спекулации. От лятото насам редица медийни публикации съобщаваха за нейното "изчезване". Текущото й местоположение остава неизвестно, но тя съобщава, че тя е била държана в тайно място за задържане.

Днес звездата се извини на десетките си милиони феномени в своя профил в социалната мрежа Weibo, казвайки: "Напоследък изпитвам безпрецедентна болка ... толкова се срамувам от това, което съм направила и искрено се извинявам всички".

"Напълно приемам всички наказателни решения, взети по закон, след разследването, извършено от данъчните власти. Ще следвам нарежданията и ще се опитам да преодолея трудностите, като събера средства да платя данъците и глобите".

Тя също така похвали управляващата китайска комунистическа партия в своето изявление, като заяви: "Без добрата политика на партията и държавата и без любовта на народа, няма да има Фан Бинбин".

Агентът на Фан е задържан от полицията за по-нататъшно разследване. Нейното студио вече каза, че звездата никога не е сключвала договори "Ин-Ян".

Актрисата е една от най-влиятелните знаменитости в Китай, а миналата година бе начело на списъка на топ знаменитостите в страната на сп. Forbes с приходи от около 300 милиона юана (43 милиона долара).
Коментари: 0