Автомобилното изложение в Париж отвори врати (галерия)

Сред \"звездите\" тази година са електромобилите с нулеви емисии

Автомобилното изложение в Париж отвори врати (галерия)

Снимка: БТА

Елегантни суперколи за богати колекционери и хечбек автомобили за градските представители на поколението Милениум очакват своята публика в Париж. Автомобилното изложение бе отворено вчера за журналисти, а от утре ще бъде открито за широката публика. 

Тази година електромобилите с нулеви вредни емисии са сред "звездите" на автомобилното изложение в Париж, както и "жадните" за гориво високопроходими автомобили, съобщава Асошиейтед прес. ЕС и Китай се стремят към повече електромобили и хибриди, за да се намали замърсяването, а потребителите харесват високопроходимите автомобили и се въздържат от покупката на електромобили заради цената и ограничението в изминатото разстояние с едно зареждане. Миксът от модели на изложението подчертава противоречията в сектора. 

Audi и Mercedes-Benz представиха вчера високопроходими автомобили, захранвани с батерии, за богати клиенти. Mercedes има по-голяма, нова версия на конвенционалния си високопроходим GLE, а BMW предлага нова версия на високопроходимия X-5.

BMW представи последната версия на 3 Series, най-добре продаваният модел на компанията, от който са пласирани над 50 милиона бройки. Автомобилът е с 55 кг по-лек и по-аеродинамичен от предшественика си, а също така е с по-добра горивна ефективност. Шофьорите ще могат за използват смартфоните си да го отключват и да го запалват.

Компанията обяви още, че заводите за Mini и Rolls-Royce във Великобритания ще спрат работа за съответно четири и две седмици през периода на Brexit следващата година (март), за да се избегнат проблеми с доставките, очаквани след излизането на страната от ЕС. 

Mercedes представи най-новата версия на луксозния високопроходим автомобил GLE. Той е по-голям и предлага нова технология в помощ на шофьора, която предвижда задръствания, може да забави автомобила, ако водачът не реагира, и да помага при спирането и потеглянето. Цената на колата се очаква да бъде обявена тази есен, а автомобилът ще се появи на пазара в началото на 2019 г. Освен базовият вариант, са предвидени дизелов и хибрид. 

Renault представи нов малогабаритен градски електромобил K-Ze, предназначен за Китай - най-големия автомобилен пазар в света. Компанията обяви, че намалява с 50% предлаганите дизелови автомобили, а Nissan напълно ще се откаже от тях. 

Дизеловите автомобили отчитат рязък спад на продажбите след скандала с манипулираните тестови данни за отделените вредни газове на автомобили на Volkswagen през 2015 г. Пазарният дял на дизеловите автомобили е спаднал в Европа от 50% в навечерието на скандала до 36 на сто през юли. 

Изложението се провежда във френската столица през година, тъй като се редува с автомобилното шоу във Франкфурт. През 2016 година автомобилното изложение бе посетено от 1,1 милиона души.


Вижте част от моделите на изложението:

Коментари: 0