Коалиционният съвет реши: Борисов остава премиер до края на мандата

Вариант за оставка през септември няма, смята Валери Симеонов

Коалиционният съвет реши: Борисов остава премиер до края на мандата

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това съобщи за "Нова телевизия" Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов.

„Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе Симеонов.

Той добави, че няма вариант за оставка през септември. Подобна хипотеза имаше от страна на Томислав Дончев, който бе гост в "Здравей, България". Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се подаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

„Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още Симеонов.

„Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", посъветва лидерът на НФСБ.

Припомняме, че вчера на националната конференция на ГЕРБ в столицата в изявление премиерът се закани, че ще подаде оставка. Той коментира, че ше продължи разговорите с коалиционните партньори и ще им предложи вариант, включително такъв да си тръгне, а правителството да продължи да работи. 

Коментари: 0