Колко биха стрували палатите на принцовете и принцесите на „Дисни”?

Британска компания се нае да изчисли цените

Колко биха стрували палатите на принцовете и принцесите на „Дисни”?

Светът на "Дисни" е пълен с приказни герои и още по-приказни замъци на принцове и принцеси. Но бихте ли могли да си позволите да живеете в някой от тези дворци? Британски експерти са си направи труда да изчислят колко биха стрували имотите на персонажи от популярни анимации на филмовата компания, ако съществуваха в реалния свят, пише в. Daily Mirror, цитиран от БТА и Дарик.

Повечето от обичаните герои на "Дисни" са се изправяли пред "порядъчен пай" от житейски трудности - съмнителни сделки с морски вещици, бащи, постоянно придирящи на щерките си да се задомят, престъпно безумни мащехи. За сметка на това анимационните персонажи не са се сблъсквали с жилищна криза.

Водени от тази идея, експерти от британската фирма за недвижими имоти "Хаус нетуърк" са изчислили колко биха стрували замъците и дворците на персонажи от анимации на "Дисни", ако съществуваха реално.

Специалистите не са пропуснали и къщурката, в която седемте джуджета приютяват Снежанка. Оценката е направена на базата на имоти в централната част на Лондон и британската провинция.

Султанският дворец от "Аладин"


Оценката на двореца възлиза на внушителните 1,75 млрд. лири. Какво се предлага срещу подобна невероятна сума? Обител, подходяща за животни, удобно подземие, оградени със стени градини, великолепна тронна зала.

Кралският замък от "Пепеляшка"


Постройката, оценена на 83 млн. лири, предлага готически дизайн, 27 чисто бели кули, 55-метрова стена, частен ров, тронна зала.

Замъкът на Звяра от "Красавицата и Звяра"


Срещу сума от 15 млн. лири замъкът осигурява зашеметяващи планински гледки, 60 просторни зали, бална зала, омагьосани мебели и посуда, частни градини.

Замъкът на принц Ерик от "Малката русалка"


Оцененият на 4 млн. лири замък предлага гледка към океана, централна кула, двор, бална зала със солиден дървен под, частни пристанище и брегова линия.

Къщурката от "Снежанка и седемте джуджета"


Оценката на къщурката е 250 хил. лири. Ако тя съществуваше, какво щяхте да получите за парите си? Две спални, които обаче осигуряват място за спане за осем души, провинциална обстановка в омагьосана гора, достъп до главна пътна мрежа и намиращи се наблизо диамантени мини.

Коментари: 0