24-годишна българска дизайнерка впечатли VOGUE (снимки)

Колекцията й с български мотиви е впечатляваща

24-годишна българска дизайнерка впечатли VOGUE (снимки)

24-годишната дизайнерка Иванка Христова придобива популярност покрай събитието Graduate Fashion Week, когато представя колекцията си, вдъхновена от етно мотиви. Тя решава да вкара в нея нещо българско, което й помага да се отркои от останалите и да покаже нещо различно. Иванка Христова се спира на темата Кукери и Български фолклорни традиции.

„Колекцията ми придоби най-много популрност около Graduate Fashion Week, макар, че преди шоуто аз вече имах публикации, например в Huff Magazine”. Но със сигурност мога да кажа, че Graduate Fashion Week увеличи популярността на колекцията ми драстично. Резултатът беше значителен – много стилисти, фотографи и блогъри започнаха да се свързват с мен за снимки, участия в ивенти“, споделя младата дизайнерка от Пазарджик в интервю за изданието uspelite.com.

Иванка Христова живее в Лондон със семейството си. Преди година завършва висшето си образование в University of East London със специалност Моден дизайн. Паралелно с това работи като студио мениджър в Couture ателието на Tomasz Starzewski, където се занимава с ръководството на студиото. В момента работи върху нова модна линия и собствения си бранд.

„Най-много се гордея с първата си колекция – изискваше много време, търпение и мъка. Може би затова се гордея най-много с нея, тъй като знам колко трудно беше и успях да го направя сама. Надявам се в близко бъдеще да имам още по-големи успехи с новите ми проекти, с които да се гордя още повече“, разказва Иванка Христова.

Тя е поредният пример, с който можем да се гордеем. Колекцията й с етно мотиви е наистина впечатляваща. Пожелаваме й много творчески успехи в бъдеще. 


Коментари: 0