Копривщица сред 30-те най-красиви градчета в Европа

Класацията е на Японската асоциация на пътните агенти

Копривщица сред 30-те най-красиви градчета в Европа
4025 ~ 1 мин. четене
Копривщица се нареди сред 30-те най-красиви градове в Европа, според класация на Японската асоциация на пътните агенти, пише БГНЕС.

Те били изправени пред предизвикателството да определят 30-те най-красиви населени места на Стария континент пред асоциацията, която иска да популяризира пътуването до атрактивни малки кътчета в Европа. Първоначално компаниите, членки на Асоциацията – смесица от туристически представителства в Европа, туроператори и авиолинии – изиграли ролята на съдии при отсяване на 41 места от 28 държави.

В крайна сметка комисия определи 30-те най-красиви, които отговарят на критериите, включително и този да не присъстват в японските медии и да не са пренаселени от туристи. 

Целта на конкурса е била създаване на по-голямо разнообразие от дестинации от цяла Европа и туристически атракции за японските туристи.

Британският в. „Телеграф“ припомня в публикация за 30-те най-красиви кътчета в Европа, че през декември 2013 г. закупилият къща в България Робърт Нурдън е написал до вестника впечатленията си от страната ни. За Копривщица той казва: „Оттук през 1876 г. започва борбата за независимост от "турско робство", а днес българите признават важното място на града в историята си. Този живописен град с къщи, наполовина направени от дърво, защитава Средна гора и е разделен от криволичещата р. Тополница и е домакин на важни музикални и фолклорни фестивали." 
Подкрепи Economic.bg