Крайният срок за подаване на данъчни декларации изтича

Последният възможен ден за подаване е 30 април

Крайният срок за подаване на данъчни декларации изтича

Снимка: Pixabay

1844 ~ 1 мин. четене
На 30 април, понеделник, изтича срокът за подаване на данъчни декларации за облагане на доходите, припомнят от Националната агенция за приходите (НАП). Дотогава трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне. 

Онлайн подаването на декларация е най-лесният и бърз начин. Това става чрез персонален код (ПИК), който човек може да получи от всеки офис на НАП. За целта може да се използва също и електронен подпис. 

Освен онлайн или на място, човек им възможност да подаде декларацията си и по пощата с обратна разписка. 

До момента в цялата страна са приети 435 000 декларации, като почти половината от тях са изпратени в НАП по електронен път – с ПИК или електронен подпис. 

От НАП напомнят също, че от тази година дължимите данъци и осигурителни вноски могат да се превеждат без такси с банкова карта. Това става по два начина - чрез е-услуга, достъпна чрез Портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Агенцията. Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП.
Подкрепи Economic.bg