КРИБ призова партиите да не се възползват от конфликта „Дончев-Цацаров“

КРИБ е срещу свеждането на обществения дебат по важни теми до неформални разговори „на маса” и разпространяване на записи в интернет

КРИБ призова партиите да не се възползват от конфликта „Дончев-Цацаров“
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) призова партиите да не изпадат в популизъм и да не експлоатират задочния конфликт между председателя на БСК Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров в полза на тяснопартийните си интереси.

Като национално представителна работодателска организация КРИБ възразява срещу свеждането на обществения дебат по важни институционални теми до неформални разговори „на маса” и разпространяване на записи в интернет. Изразяваме дълбокото си убеждение, че отношенията между представителите на бизнеса и институциите следва да се градят на основата на пряк, открит и прозрачен диалог, в който нямат място политически и медийни посредници, се казва в позицията на най-голямата работодателска организация.

КРИБ винаги е защитавала позицията, че стабилността и върховенството на Закона са задължителните условия за добър бизнес-климат и съхраняване на тенденцията за икономически подем в страната. Вярваме, че както всички членове на КРИБ, така и представителите на  институциите и партиите ще се придържат към отговорно поведение, изключващо създаването на изкуствено напрежение между бизнеса и институциите.

Ние имаме нужда от стабилност и предсказуемост в тези отношения.
Коментари: 0