Крим създава собствена авиокомпания

За начало тя ще обслужва 14 дестинации

Крим създава собствена авиокомпания
136 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Властите на Крим, който преди година се присъедини към Русия, обявиха намерението си да създадат авиокомпания, която да улесни връзките с руската територия и да насърчи туризма, предаде bTV.

Проектът предвижда създаването на компания с флотилия от 6 самолета и екип от 40 пилоти. На първо време те ще обслужват 14 дестинации, а после броят им ще се увеличи до 36. Засега не се уточнява до кои градовеще лети новата компания.

Самолетите ще бъдат Суперджет 100, а печалбите от начинанието ще дойдат едва след 3 г., по оценка на властите. Те смятат, че през 2016 г. с новата авиокомпания ще пътуват 490 хил.души.

Миналата година на 16 март на спорно организиран референдум, чиито резултати не са приети от международната общност, 97% от жителите на Крим и 95% от жителите на Севастопол гласуваха за присъединяване на полуострова към Руската федерация. В публичното пространство се появиха сериозни съмнения относно достоверността на резултатите.Анексията обаче е считана за незаконна според международното право.

Коментари: 0