Криптовалутите надигат глава отново. Засега

Bitcoin е скочил с 13% от петък насам

Криптовалутите надигат глава отново. Засега

Снимка: Pixabay

364 ~ 1 мин. четене
Криптовалутите отново заплуваха в море от „зелено“. Стойностите им изглежда са поели нагоре след поредния мрачен период през последната седмица на юни. 

Най-популярната от тях – bitcoin, повиши цената си с над 13% спрямо миналия петък. Тогава валутата се търгуваше за 5 900 долара, а за сравнение в четвъртък сутрин за около 6 750 долара. 

По-любопитното е, че анализаторите не откриват очевидна причина за покачването, пише Fortune. Логика може да се потърси в това, че доскоро bitcoin е бил сравнително евтина покупка, което може и да е стимулирало търсенето. 

Останалите криптовалути обаче също се представят добре. Ethereum е нараснал с 3.1% до над  482 долара, XRP с 1.1% до 0.49 долара, а EOS с 1.9% до 9.10 долара. От тези в топ 5 единствено bitcoin Cash е на червено, като цената му е паднала с 0.25% до около 765 долара. 

Последното голямо покачва за bitcoin бе регистрирано през април, когато стойността на валутата  скочи с около една-трета. На фона на миналогодишното ѝ избухване през миналата година обаче през тази тя бе застигната от трудни времена. Голяма част от инвеститорите например се отказаха да залагат на нея повече. 

Някои анализатори смятат, че резкият спад се дължи до голяма степен на стартиралата в края на 2017 г. търговия с bitcoin фючърси. Ако това действително е така, има вероятност повече да не станем свидетели на такива високи нива. 
Подкрепи Economic.bg