Кристалина Георгиева представи на Борисов новият представител на Световната банка у нас

Фабрицио Дзарконе пое поста от 1 август 2018 г.

Кристалина Георгиева представи на Борисов новият представител на Световната банка у нас
1436 ~ 1 мин. четене
Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес среща в Министерския съвет с главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева, съобщиха от пресслужбата на МС. 

По време на срещата г-жа Георгиева представи на премиера новоназначения постоянен представител на Световната банка за България, Чешката република и Словакия Фабрицио Дзарконе, който пристигна в България на 1 август, за да поеме новия пост.

Дзарконе има повече от 20 години опит в сферата на развитието. В Световната банка той е работил в Близкия изток като главен ръководител, отговарящ за Западния бряг и Газа, където е управлявал важни проекти в подкрепа на бюджета на Палестинската автономия. Освен това има богат трудов опит в Субсахарска Африка, където е имал възможността да подпомага надзора на портфейл от проекти в Кения, Руанда и Коморските острови.

Дзарконе има докторска степен по управленски науки по международна търговска политика от ESADE - Висше училище по бизнес администрация и управление, както и магистърска степен по европейска икономика и право. 
Подкрепи Economic.bg