Кубрат Пулев може да стане световен шампион, без да се бие

Антъни Джошуа вероятно ще се откаже от титлата си в IBF, ако победи Кличко

Кубрат Пулев може да стане световен шампион, без да се бие

Кубрат Пулев може да стане световен шампион по бокс, без да се налага да се бие за титлата. Условието за това е английският боксьор Антъни Джошуа да победи Владимир Кличко в мача следващата събота. Ако това се случи, Джошуа може да бъде принуден да оваканти титлата си във версия IBF (Международна боксова федерация) и тя да отиде при главния претендент Кубрат Пулев, разкрива британският вестник Mirror.

Двубоят срещу Кличко е за титлите на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA). При победа в него английският боксьор ще има 2 задължителни защити на титлите във всяка от двете версии и то до края на годината. Предварителните очаквания са за убедителна победа на Джошуа.

Главните претенденти в двете версии са съответно Кубрат Пулев и Луис Ортиз. Промоутърът на английския боксьор Еди Хърн се опасява, че времето за организация на двата мача и подготовката е твърде кратко и Джошуа ще трябва да се откаже от някоя от двете титли (най-вероятно тази на IBF).  

„Ако той спечели срещу Кличко, ще се изправим пред сериозен проблем със задължителните защити. Първата трябва да е срещу Пулев, а втората – вероятно до края на годината – срещу Ортис. Твърде е вероятно да овакантим единия пояс, освен ако не се стигне до някакво споразумение. Много ни се иска да имаме всички титли, но преди време Тайсън Фюри се убеди, че това е невъзможно“, обясни Хърн.

Мачът между Джошуа и Кличко се разглежда като обединяващ титлите, а Пулев е задължителният следващ съперник на победителя в него. „След този мач Антъни Джошуа трябва да се бие с Пулев“, потвърди Хърн.

Ако англичанинът откаже, съществуват 2 възможности. Първата е Пулев директно да бъде провъзгласен за шампион. Втората е поясът да остане вакантен и българинът да се бори за него срещу друг съперник.

Кубрат Пулев излиза на ринга ден преди мача между Джошуа и Кличко. В столичната зала „Арена Армеец“ той ще се бие срещу американеца Кевин Джонсън, защитавайки интерконтиненталната титла на IBF. 

Коментари: 0