Lamborghini пуска Asterion в серия

Автомобилът ще се продава на цена около 440 хил. евро

Lamborghini пуска Asterion в серия
252 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Хибридният модел Lamborghini Asterion, който бе показан на автосалона в Париж по-рано тази година, ще се появи в серийно производство, пише изданието Autocar.

Очаква се колата да се продава за около 440 гил. евро, което означава серийният Asterion ще бъде значително по-евтин от конкурентите си McLaren P1 и Porsche 918 Spyder, които са оценени съответно на 1 млн. и 660 хил. евро.

Lamborghini Asterion разчита на 5,2-литров V10 двигател, развиващ мощност 610 к.с. Суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а максималната скорост, която развива е 320 км/ч. Моделът разполага с хибриден агрегат с мощност 910 к.с. В хибриден режим колата харчи едва 4,2 л/100 км, а само на електричество може да измине 50 км.

Шефът на отдела за разработки и изследвания в Lamborghini Маурицио Реджани заяви, че феновете на марката не трябва да очакват напълно електрически модел, тъй като батериите за подобен автомобил са прекалено тежки за спортна кола. Компанията планира през следващите пет години да пусне на пазара хибриден Aventador. 
Подкрепи Economic.bg