Intel и Royal Caribbean са пионерите в модерната ера на корабоплаването

Първият в света смарт кораб Quantum of the Seas вече е готов за плаване

Intel и Royal Caribbean са пионерите в модерната ера на корабоплаването

Intel Corporation и Royal Caribbean си сътрудничат в иновативен проект, който те определят като началото на нова ера в корабоплаването. За целта от двете компании са интегрирали общо 55 000 таблета Dell Venue, обезпечени с процесори Intel Atom и операционна програма Windows 8.1, на борда на най-новия кораб Quantum of the Seas.

Плавателният съд беше официално представен на 20 ноември тази година и ще кръстосва моретата като първия в света умен кораб. 15 000 от таблетите са предназначени за търговските площи на съоръжението и ще изпълняват оперативни функции, отнасящи се до таксуването на транзакции, регистрации, резервации, заплащане на развлечения и планирането на всякакъв вид дейности.

Останалите 40 000 таблета за предназначени за лично ползване от всеки един член на екипажа, като моряците ще могат лесно да администрират всички свои действия, свързани със служебните им задължения. Освен тези функции те ще имат свободен достъп до различни приложени и най-вече ще могат винаги да си комуникират със своите близки, докато се носят по течението.

„Сътрудничеството ни с Royal Caribbean ясно показва как таблетите с процесор Intel могат да помогнат на туристическия бизнес, като предадат по-добър опит и по-ефективни административни функции на своите клиенти“, заяви Сиджей Бруно от управителния съвет на Intel.

„Въвеждането на базирани на Intel процесори таблети за нашият бордови екипаж е част от усилията ни да предоставяме най-доброто възможно изживяване за нашите гости“, добави Бил Мартин, CIO на Royal Caribbean Cruises Ltd.

Коментари: 0