Lenovo е на крачка от листване за €1.2 млрд. 

Акциите ѝ удариха най-големия еднодневен ръст от 2015 г. насам

Lenovo е на крачка от листване за €1.2 млрд. 

Снимка: Wallpapertip

588 ~ 1 мин. четене
Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Lenovo Group работи с China International Capital Corp., за да се подготви за листване на борсата в Шанхай. Технологичната компания планира да емитира китайски депозитарни разписки (ДР), които биха могли да привлекат около 10 млрд. юана (1.27 милрд. евро), пише Bloomberg.

Компанията обяви плановете си във вторник вечерта и заяви, че ще продаде не повече от 10% от увеличения си акционерен капитал. Lenovo планира да подаде заявление за регистрация след събрание на акционерите през февруари, заяви представител на компанията.

Ако успее, Lenovo ще бъде най-голямата китайска компания на борсата в Шанхай, откакто през 2018 г. Пекин стартира пилотна програма за привличането на базирани в чужбина технологични компании, които да продават деноминирани в юан ценни книжа в Китай.

Предложението за листване на Lenovo на китайската борса все още се нуждае от одобрение от акционери и регулатори. Акциите на компанията поскъпнаха със 17% в Хонконг в сряда, отчитайки най-големия си еднодневен ръст от април 2015 г. насам.

Подкрепи Economic.bg