Летищата, на които всеки би чакал по-дълго

Със спа центрове, стаи за йога, спортни клубове тези места стават все по-приятни

Летищата, на които всеки би чакал по-дълго

Снимка: Pixabay

Времената се променят. Ако мислите, че летищата са места, предизвикващи стрес, неудобни седалки и вредни храни, ще се изненадате от тази класация. Онлайн услугата Netflights проведе проучване сред 25-те най-натоварени летища в света, за да даде информация кои от тях полагат всички усилия да помогнат на пътниците да са здрави и да се чувстват добре както физически, така и психически преди и след полет.

Експертите анализираха редица фактори: възможността за масаж, посещение на спа център, наличието на стаи за йога, спортни клубове и зелени площи.

На пета позиция е Международното летище Хонг Конг в Хонг Конг, където може да се насладите на масаж и на местна кухня. На четвърто място е летище Чанги в Сингапур, което експертите пишат, че никога няма да ви омръзне. Наред с голям брой магазини и ресторанти, съоръженията му включват плувен басейн на покрива, кино и няколко градини. В топ 3 влиза Международното летище на Дубай, което разполага с дзен градина, която е подходящ начин за разпускане и релаксация, плувен басейн и фитнес зала.

Четвъртото най-натоварено летище в света е популярно за продължителен престой поради близостта му до центъра на Амстердам и дори е поставен на първо място в изследванията ни за 2018 г. в най-добрите световни дестинации за спирка.

Летище Франкфурт е носител на титлата най-доброто летище за поддържане на здравословен начин на живот. Най-оживеният авиационен център в Германия получи най-високите оценки в 7 от 9 категории. В него има не само масажни и спа салони за пътниците, но и пространство за почивка и молитвени стаи.

Коментари: 0