Летището в Бали вече е отворено

Кризисният щаб към посолството ни оказва необходимото съдействие на българските граждани, чиито полети са отменени и които желаят да напуснат острова

Летището в Бали вече е отворено

Международното летище на индонезийския остров Бали вече е отворено, съобщават от посолството на България в Джакарта. То беше затворено заради повишената активност на вулкана Агунг и разпространяващата се във въздуха вулканична пепел.

Властите са го отворили в 14:28 местно време (8:28 българско време). От ведомството пишат, че кризисният щаб към посолството оказва необходимото съдействие на българските граждани, чиито полети са отменени и които желаят да напуснат острова, за да бъдат сънародниците ни пренасочени по алтернативни маршрути на движение.

Посолството припомня на българите на остров Бали, че ако визата им за престой е изтекла или изтича, трябва да се обърнат незабавно към индонезийските имиграционни служби. Техният офис се намира на трето ниво на летището в Бали. На същото ниво от днес се местят и бюрата на авиокомпаниите, които изпълняват полети от и до Бали.

Министерството на външните работи и посолството ни в Джакарта настоятелно призовават всички български граждани, които към момента се намират на о. Бали, да се регистрират на сайта на министерството в рубриката „Пътувам за". Те трябва да предоставят мобилен телефон, имейл и точен адрес на местопребиваване на остров Бали, което ще улесни оказването на своевременна консулска защита. Желаещите могат да се свържат с Кризисния щаб в Джакарта на телефон: + 62 21 390 4048 или на денонощния дежурен телефон: +62 811 932200.

По последна информация на МВнР 39 българи в Бали са потърсили кризисния щаб. 

Коментари: 0