LG може да закрие бизнеса си с мобилни телефони

Представянето на компанията в края на 2020 г. обаче надминава очакванията на анализаторите

LG може да закрие бизнеса си с мобилни телефони

Снимка: Pixabay

700 ~ 1 мин. четене

LG Electronics може да затвори бизнеса си с мобилни комуникации вместо да го продава, пише Bloomberg, позовавайки се на вътрешна информация от DongA Ilbo. Преговорите с германската Volkswagen AG и виетнамската Vingroup JSC за евентуална продажба на бизнеса със смартфони засега изглеждат неуспешни.

През януари изпълнителният директор на LG Electronics заяви, че компанията е спряла развитието на телефоните с подвижен дисплей. Според DongA LG е отложила предварително планираното пускане на всички нови смартфони през първата половина на годината.

Компанията може да сподели решението си по този казус още първите седмици на април. В началото на 2021 г. корейският производител публикуваха официално последните си финансови резултати. Данните обхващат последното тримесечие на изминалата година. Основното заключение е, че представянето на LG през този период надминава първоначалните очаквания на анализаторите.

Първият важен показател е свързан с продажби в размер на 16.76 млрд. долара за периода от октомври до декември. Това представлява двуцифрен ръст от 16.9%, в сравнение с четвъртото тримесечие през 2019 г. Цифрата очертава и стабилен растеж от 11% спрямо третото тримесечие на 2020 г.

Коментари: 0