LG вдига завод за гъвкави дисплеи

Инвестицията е на стойност 1.75 млрд. долара

LG вдига завод за гъвкави дисплеи

Доставчикът на дисплеи за Apple - LG Display, обмисля сериозна инвестиция в размер на 1.75 млрд. долара в производството на гъвкави панели за смарфони. Очаква се в следващите месеци доста от компаниите да направят подобна стъпка, защото именно тази технология се очертава като водеща в бъдеще. 

Технологията представлява дисплей с ограничени светодиоди или така наречените OLED. По всичко личи, че след като корейския производител направи този ход, ще се появят все повече устройства от висок клас с гъвкави екрани.

Представители от LG коментираха, че серийното производство на гъвкави дисплеи ще започне в края на 2018г. Планира се произвежданият обем на въпросните екрани месечно да приближава бройката от 3 милиона с размер от 5.7 инча, съобщава Business Insider.

Въпреки бързо развиващата се тенденция, Apple все още използват течнокристални дисплеи в производството на смартфоните си. Samsung и останалите китайски конкуренти на iPhone, вече залагат на OLED дисплеите. Анализатори, запознати с плановете на американската компания, споделят, че се очаква и Apple да пусне смартфон с OLED през следващата година. 

Коментари: 0