Lidl стартира платена практикантска програма

Единствените изисквания пред кандидатите са да имат навършени 18 години и да имат интерес в областта на търговията

Lidl стартира платена практикантска програма

Снимка: Lidl

Лидл България стартира своята платена лятна практикантска програма. От днес, 20 април до 10 юни ученици в XI и XII клас в цялата страна могат да кандидатстват на jobs.lidl.bg с автобиография и мотивационно писмо.

Единствените изисквания пред кандидатите са да имат навършени 18 години, да имат интерес в областта на търговията и желание да направят своите първи стъпки в голяма международна компания като Лидл България. Практикантите ще видят отвътре как работи една търговска верига – те ще научат основните принципи в комуникацията с клиенти, стоковата подредба, асортимента, както и какво означава да прилагаш международни практики и стандарти.

За периода на практиката одобрените кандидати ще получават конкурентно заплащане и ваучери за храна на стойност 60 лева. Практикантите ще имат и ментор, който ще им помогне да се интегрират в екипа на компанията. На успешно завършилите програмата компанията ще предостави и още една възможност – те ще могат да участват в конкурс за есе на тема „Лидл отвътре и отвън“. Победителят ще спечели месечна стипендия за първата си година като студент. Класиралите се на второ и трето място ще получат ваучери за пазаруване в магазините на веригата.

„Като отговорен бизнес и работодател, вярваме, че една от най-важните ни роли е да помагаме на младите да стартират своята успешна кариера тук, в България. За трета поредна година ние им предлагаме платена лятна практика, но и възможността да натрупат опит, който ще им бъде от изключителна полза за бъдещето им професионално развитие“, сподели Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на Лидл България.

Допълнителна информация за кандидатстването и нужните документи може да намерите на сайта jobs.lidl.bg.

Коментари: 0