Лилия Димитрова е новият директор на дружествата от групата на Фронтекс

Тя работи за компанията от 2 години

Лилия Димитрова е новият директор на дружествата от групата на Фронтекс
4448 ~ 2 мин. четене

Лилия Димитрова, досегашен Оперативен директор в групата, поема длъжността Главен изпълнителен директор на Фронтекс и член на Борда на директорите на дружествата след оттеглянето на Александър Грилихес в края на 2018 г. Димитрова започва своята работа в компанията преди малко повече от 2 години като Главен оперативен директор, отговорен за бизнес развитието и доставката на услуги на дружествата.

Кариерата ѝ във финансовия сектор започва през 2014 г. в Провидент Файненшъл България (част от международната група International Personal Finance), където в рамките на 3 години последователно заема позициите Мениджър обслужване на клиенти и Маркетинг мениджър, и е член на Борда на директорите на компанията в България.

Професионалният път на Лилия Димитрова започва като маркетинг и търговски мениджър в различни дружества от индустриите ИТ и аутсорсинг. За 5 години в Софика груп успява да утвърди компанията като водещ аутсорсинг доставчик в България, работи по отварянето на офис в Македония, развива пазарите от бивша Югославия, Великобритания и Германия.

Димитрова има диплома за Магистър по Финанси от УНСС и допълнителна специализация по Стратегически аутсорсинг в Университета в Съсекс, Великобритания.

Фронтекс Интернешънъл е водеща компания в областта на изкупуване и управление на задължения. Фронтекс Интернешънъл Сървисис е компания за аутсорсинг на бизнес процеси – както в областта на събиране на вземания, така и в цялостното обслужване на клиенти.

Компаниите стартират дейност през 2009 г. и до момента са се доказали като надежден, сигурен и успешен партньор не само на фирми във финансовия сектор, но и от различни сфери на бизнеса в България. Съчетавайки значителен опит, специализирани технологии и високо квалифицирани служители, Фронтекс успява да се наложи като една от ТОП 3 компаниите в областта на събиране на вземания в страната.

Подкрепи Economic.bg