Лиляна Павлова освободи директора на кадастъра

Тече проверка срещу Светослав Наков за конфликт на интереси

Лиляна Павлова освободи директора на кадастъра
Изпълнителният директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК)  инж. Светослав Наков е освободен временно от длъжност заради конфликт на интереси, научи Economic.bg. Информацията бе  потвърдена от регионалното министерство, под чиято шапка се намира кадастърът.

Министър Лиляна Павлова е предприела тази стъпка заради информация в сайта Афера.бг, че Наков като държавен служител е имал неограничен достъп до сметки на частна фирма. А тази фирма е лицензирана и извършва дейности по Закона за кадастъра и имотния регистър в сферата и района на отговорност на самия Наков.

От МРРБ уточниха, че отстраняването е временно, докато тече проверката.

На 3 ноември е поискано обяснение от Светослав Наков и е разпоредена проверка по случая от Инспектората на МРРБ.  Ден по-късно докладът е изпратен на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси за извършване на проверка и произнасяне за евентуален конфликт на интереси спрямо изпълнителния директор на АГКК.

Регионалният министър е възложила функциите и задълженията на изпълнителен директор на АГКК да бъдат поети от главния секретар на агенцията Лазаринка Стоичкова и директора на дирекция Геодезия и картография инж. Румен Янков.
Коментари: 0