Лондон е готов да разпадне Обединеното кралство в името на Brexit

Единствената идея, способна да откаже управляващите от Brexit, е Джереми Корбин да стане премиер

Лондон е готов да разпадне Обединеното кралство в името на Brexit

Снимка: Pixabay

За управляващата Консервативна партия в Лондон нищо не е свещено в името на Brexit. Единственото нещо, което би накрало британските управляващи да спрат процеса по излизането на Великобритания от ЕС, е възможността опозицията да дойде на власт и председателят на Лейбъристката партия Джереми Корбин да стане премиер.

Според резултатите, публикувани днес, от правителствено проучване сред членовете на Консервативната партия, те са готови да реализират Brexit дори и това да доведе до отцепване на Шотландия от Обединеното кралство, до отцепване на Северна Ирландия, до значителни щети за британската икономика и дори до разпад на цялата Консервативна партия. Единствената възможност, при която мнозинството от управляващите би избрало Brexit да бъде прекратен, е Корбин да оглави държавата.

Екипът зад допитването обяснява резултата от него с факта, че британските управляващи са както идеологистично отдадени на каузата „Великобритания да излезе от ЕС”, така и убедени, че ако не се изпълни желанието на британския народ, изразено чрез референдума през 2016 г., то Консервативната партия на практика ще убие шансовете си някога отново да управлява.

Коментари: 0