Обвинението срещу бившия зам.-кмет на София е внесено в съда

Прокуратурата е събрала доказателства срещу Евгени Крусев за престъпление по служба, свързано с ремонта на „Граф Игнатиев“

Обвинението срещу бившия зам.-кмет на София е внесено в съда

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Обвинителният акт срещу бившия заместник-кмет по транспорта на Столична община Евгени Крусев е внесен в съда. Това обяви заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг днес. Той уточни, че обвинението е за престъпление по служба.

На 4 декември 2018 г. Евгени Крусев подаде оставка като заместник-кмет по транспорт след разкрития, че има нарушения при прословутия ремонт на улица „Граф Игнатиев“, одобрени с неговия подпис. Щетата за бюджета на общината е над 5 млн. лв., според прокуратурата.

Според държавното обвинение Крусев е позволил съществени изменения на сключения с изпълнителя на ремонта „Джи Пи Груп“ договор. Става въпрос за подложка под релсовото трасе, която обира вибрациите от движението на трамвая. В хода на ремонта Крусев решава, че видът на подложката ще бъде сменен с по-нискокачествена, а по-рано е отстранен друг участник от поръчката, тъй като тогава е предложил същата подложка.

Според Закона за обществените поръчки при съществени изменения на договора трябва да се проведе нов търг. Тогава Крусев публично призна, че не познава закона.
Коментари: 0