\"Лукойл\" сменя директора на рафинерията в Бургас

Руското дружество разменя ръководни позиции в дъщерните си компании

\
Автор: Александра Сотирова

Руският нефтен гигант ОАО „Лукойл” е решил да прави знакови промени в ръководството на дъщерните си компании, които засягат и България. От сайта на дружеството става ясно, че „Лукойл Нефтохим Бургас” АД вече има нов изпълнителен директор, който е и председател на Управителния съвет - Илшат Миргазиянович Шарафутдинов. Предишната му длъжност в компанията беше главен инженер и първи зам.-председател на УС. Все още не е избран негов заместник за поста.

Шарафутдинов заема мястото на вече бившия председател и изп.-директор на УС Сергей Андронов, който сега е назначен за генерален директор на ООО "Лукойл-Пермнефтеоргсинтез" - една от най-модерните рафинерии в Русия, намираща се близо до град Перим. Той заемаше поста в „Лукойл Нефтохим Бургас” от юли 2008 г. насам. Промените в българската дъщерна компания са вписани и в Търговския регистър на 8 ноември.

Руското дружество е решило да направи и други промени в управлението на фирмите си, разменяйки местата на двама ръководители в две от най-важните си дъщерни компании. ООО "Лукойл - Уралнефтепродукт" вече се оглавява от Алексей Махнев, който е бивш генерален директор на едно от главните предприятия на компанията в южна Русия - ООО "Лукойл-Нижневолжскнефтепродукт". От своя страна за генерален директор на "Лукойл - Нижневолжскнефтепродукт" е назначен Андрей Спирин, който пък преди това оглавяваше "Лукойл - Уралнефтепродукт" - един от най-големите оператори на петролни продукти на пазара в Башкирия и Татарстан.

Според съобщението, кадровите промени се осъществяват в съответствие с политиката на компанията за управлението на персонала и практиката за кадрова ротация на ръководителите на дъщерните предприятия на „Лукойл”.

Коментари: 0