Maersk пусна транссибирска контейнерна линия

Интересът към нея е расте заради бързите доставки и ниските цени

Maersk пусна транссибирска контейнерна линия

Снимка: Pixabay

Maersk пусна свой комбиниран морско-железопътен контейнерен сервиз АЕ19 между Азия и Европа през територията на Русия със седмична честота, съобщават от компанията. Контейнерите се събират от пристанищата на Япония, Китай и Южна Корея и се доставят до руския порт Восточний в залива Находка на Японско море. Оттам с влакове се придвижват до порт Санкт Петербург, откъдето отново с контейнеровози се доставят до пристанищата Хелзинки и Раума във Финландия, Гданск в Полша, Бремерхафен в Германия, както и до някои портове на Скандинавия.

За управлението на сервиза АЕ19 на руска територия Maersk работи в сътрудничество с местните компании Global Ports и „Модул“. В Японско и Източнокитайско море контейнерите се обслужват от контейнеровозите на групата Maersk – Sealand Asia, а в Балтийско и Северно море – от тези на Sealand Europe.

Според генералния директор на Maersk Eastern Europe Жолт Катон предстои значително увеличение на честотата на морско-железопътния контейнерен сервиз АЕ19 поради силния интерес от страна на много клиенти, които бързо са оценили както значително по-краткото време за доставка на стоките и суровините от Далечния Изток в Европа, така и заради изключително конкурентните тарифи, предоставяни от сервиза.

 

 

Коментари: 0