Основателят на Netflix определи „хоум офиса“ като напълно неефективен

През първите шест месеца на годината компанията спечели още 26 милиона платени абонати

Основателят на Netflix определи „хоум офиса“ като напълно неефективен

Снимка: Unsplash

Докато мнозина обявиха за изключително ефективна дистанционната работа, с която трябваше да свикне бизнесът по света заради противоепидемичните мерки, наложени с цел спиране на разпространението на коронавируса, основателят на Netflix Рийд Хейстингс определи „хоум офиса“ като неефективен. 

Още през март Netflix затвори офиса си в Холивуд заради служител, който даде положителна проба за коронавирус. Така компанията се присъедини към редица технологични гиганти като Facebook, Google и Twitter, които оставиха служителите си да работят от домовете си.

В интервю за The Wall Street Journal, попитан дали е видял някакви ползи от това служителите да работят от вкъщи, основателят на  стрийминг компанията за филми и сериали, каза:

Не! Не виждам никакви позитиви. Невъзможността да се съберат хората, особено в международен план, е чист негатив.“

Докато някои компании, като Twitter, планират да преминат към изцяло дистанционна форма на работа дори и след разработването на ваксина срещу Covid-19, Хейстингс заяви, че Netflix няма да го направи. Вместо това той очаква много организиции пристъпят към модел, при който да позволят на служителите си да са в офиса четири дни в седмицата и един да работят от вкъщи.

Въпреки възгледите на Хейстингс, Netflix се възползва доста от хората, които прекарват повече време у дома. През първите шест месеца на годината платформата си спечели още 26 милиона платени абонати, като през второто тримесечие приходите се увеличиха с 25% до 6.15 млрд. долара.

 

Коментари: 0