Марк Зукърбърг отново е в Топ 5 на най-богатите в света

След като инвеститорите отново харесват Facebook

Марк Зукърбърг отново е в Топ 5 на най-богатите в света

Снимка: Facebook профил

1388 ~ 1 мин. четене
Марк Зукърбърг добави $6.2 млрд. към нетното си богатство вчера и така скочи с две места до номер 5 в индекса Bloomberg Billionaires за милиардерите по света. Причината - вчера Facebook Inc. представи отчета си за последното тримесечие с показатели, по-високи от очакваните от Уолстрийт и това доведе до повишаване на акциите на компанията.

34-годишният съосновател на Facebook изпревари Амансио Ортега (собственикът на Zara) и Карлос Слим, които сега са на шесто и седмо място в списъка на 500-те най-богати хора в света. 

Акциите на Facebook се повишиха с 11% до 166,69 долара, което е най-голямото им повишение за три години, увеличавайки богатството на Зукърбърг до 65,6 милиарда долара.

Основателят на Amazon.com Inc. Джеф Безос добави 3,8 млрд. долара към богатството си вчера и остава най-богатият човек на планетата със състояние от 142,1 млрд. долара, пред втория Бил Гейтс с 95,8 млрд. долара. 

Безос изпревари съоснователя на Microsoft Corp. на първото място преди 15 месеца.

Само четирима от 174-те американци в индекса на Блумбърг отбелязват спад в състоянието си през януари, когато американските пазари се сринаха в спада, започнал през декември. Индексът S&P 500 се повиши със 7,9% за месеца, най-големият ръст за повече от три години. 

500-те най-богати хора в света са добавили общо 308 милиарда долара към богатството си през януари, тъй като глобалните пазари започнаха да наваксват загубите.
Подкрепи Economic.bg