Мъск работи над нов галактически комедиен проект

Предприемачът сам разкри това в Туитър

Мъск работи над нов галактически комедиен проект
Илон Мъск работи върху нов проект, и той е в сферата на медийната сатира. Предприемачът дори разкри името му.

Мъск публикува туит, който гласеше само: "Thud!". Но после поясни с още един статус - "Това е името на моята нова междугалактическа мултимедийна империя, удивителният знак е по избор".

Шегата настрана, но Мъск наистина подготвя нещо ново.

По-рано тази седмица се появи информация в Daily Beast, която разкрива, че Мъск е наел бивши редактори и репортери в сатиричния сайт The Onion за таен проект. Пред The Daily Beast Мъск и двамата редактори, Коул Болтън и Бен Бъркли, намекват за "съвсем нов комедиен проект". 

По-рано също така е съобщавано, че Мъск се е опитал да придобие The Onion през 2014 г., но сделката не се е осъществила. Затова сегашният му проект се счита като опит да създаде алтернатива.

Дали Thud! наистина е името на новия проект, по който работят Мъск, Болтън и Бъркли, или става дума за шега, не може да се прецени със сигурност, но изглежда е сигурно, че Мъск планира нещо в сферата на сатирата и медиите и то скоро може да се появи в интернет.

В статията за The Daily Beast Мъск го определя като "следващото голямо нещо".

"Очевидно е, че комедията е следващата граница след електрическите превозни средства, изследването на космоса и интерфейсът мозък-компютър", казва ексцентричният милиардер.
Коментари: 0