Мъск разкри подробности за новата супер бърза версия на Tesla Model 3

Автомобилът ще е с два мотора

Мъск разкри подробности за новата супер бърза версия на Tesla Model 3
1116 ~ 1 мин. четене
Илон Мъск разкри планове за супер бързата версия на Tesla Model 3. Той написа в профила си в Twitter, че колата ще се продава за около $78 000. Това е повече от два пъти над цената за базовия Model 3, която започва от $35 000, съобщава CNN Money.

Мъск поясни, че цената е сравнима с тази на BMW M3 - високопроизводителна версия на BMW Серия 3. Но високият клас Tesla Model 3 ще бъде "с 15% по-бърза и с по-добро управление", каза той. (Цената на М3 започва от $66 500, според уебсайта на BMW.)

Подобреният Model 3 на Tesla ще ускорява от 0 до 60 мили в час за 3.5 секунди и ще има пробег от 310 мили, според първоначалните спецификации.

Първоначално интериорът ще бъде само бял или черен, разкри още Мъск.

Автомобилът ще има система от два електрически мотора - един оптимизиран за захранване и един за задвижване.

И въпреки че обявяването на нова по-бърза кола Model 3 е позитивна новина, компанията на Мъск все още има затруднения да изкара от поточната линия достатъчно автомобили от основния модел.

През февруари Tesla заяви, че е получила депозити и поръчки за повече от 500 000 коли Model 3 през последните две години. Но до края на март тя е направила само 12 500 бройки.

Наскоро производството бе увеличено до повече от 2200 коли седмично. Tesla заяви, че планира да достигне производство от 5000 коли Model 3 на седмица до края на юни.
Коментари: 0