MBA Букурещ дава специални стипендии за българи

Програмата отбелязва 10-тата си годишнина

MBA Букурещ дава специални стипендии за българи

Executive MBA Букурещ – единствената програма на WU Executive Academy извън Австрия, празнува своята 10-та годишнина. Тази година, за да отбележат специалния повод, от WU Executive Academy предлагат 3 стипендии за българи до 50 % от таксата за обучение. Срокът за кандидатстване е 1 септември 2016 г. Кандидатите трябва да попълнят онлайн формуляр, като изискванията са да бъдат български граждани, да владеят отлично английски език, да притежават завършена бакалавърска или по-висока степен, и поне 5 години професионален опит. Повече информация може да научите на интернет страницата на бизнес училището.

Стартирайки като проект между Erste Bank/BCR, OMV/Petrom и Академията през 2006 г., 10 години по-късно ЕМВА Букурещ e една от водещите МВА програми в Централна и Източна Европа.

Участниците са предимно от Румъния, България, Австрия, Германия и Молдова. Средната им възраст е 35 години, като повечето от тях имат близо 11 години опит, шест от които на управленски позиции. Te работят най-вече в сферите на банкирането, финансите и застраховането (32%), маркетинга и продажбите (16%), ИТ индустрията (15%) и търговията на дребно (7%). 

„Едно от най-силните предимства на програмата е, че тя ви помага да надградите и структурирате бизнес уменията си интерактивно – чрез дискусии, бизнес проекти и симулационни игри, без да имате чувството, че сте отново на училище“, споделя Яна Иванова, изпълнителен директор на Медиа Линк.

Въпреки че Erste Bank/BCR и OMV/Petrom вече не присъждат пълни стипендии в Румъния, успехът на EMBA Букурещ е забележителен. В годишната си МВА класация, престижният румънски вестник Ziarul Financiar редовно отсъжда първото място на програмата.

“Тази годишнина доказва, че сме успели да се утвърдим не само във Виена, но и в Румъния - дори и без подкрепата на външни партньори. Повече от 230 мениджъри са ни се доверили за своето развитие", казва деканът на WU Executive Academy, проф. Барбара Щьотингер.

EMBA Букурещ е акредитирана от AACSB, AMBA и EQUIS - привилегия от която се ползват само 1% от всички MBA програми в света. Програмата предлага и международни резиденции във Виена и САЩ.

Коментари: 0