Mercedes пуска 130 кабриолета за 130-я си юбилей

Всяка бройка ще е уникална

Mercedes пуска 130 кабриолета за 130-я си юбилей
4208 ~ 1 мин. четене
Mercedes (Мерцедес) ще произведе 130 бройки от специален лимитиран модел по случай 130-ата годишнина на компанията. Новият Mercedes-AMG S63 4Matic Cabriolet “Edition 130” беше показан на Северноамериканското международно автошоу в Детройт. Идеята му е да почете историята и наследството на компанията, както и репутацията й на създаване на превъзходни автомобили, пише БГНЕС. 

„Мерцедес” води началото си от 1885 г., когато основателят Карл Бенц конструира първото превозно средство на марката – триколка с двигател с вътрешно горене. Година по-късно Готлиб Даймлер представя свой бензинов автомобил с четири колела. През 1926 г. бизнесите на двамата германски разработчици се обединяват в „Даймлер-Бенц”, предшественикът на „Мерцедес-Бенц”. 

„Първите автомобили на Карл Бенц и Готлиб Даймлер са отворени. Сегашният юбилеен модел „Мерцедес-AMG” отдава почит на този факт, като ексклузивният кабриолет демонстрира прогреса на автомобилната индустрия през последните 130 години”, заяви Тобиас Моерс, ръководител на борда на директорите на „Мерцедес-AMG”. 

Лимитираната серия е решена в специална сребърна боя в чест на състезателното наследство на марката. Сгъваемият покрив е червен, като това е единственият такъв кабриолет на „Мерцедес”. Седалките са от специална черна и черна кожа. 

Инкрустираният волан и специален плакет на таблото показват, че колата е от специалната серия и кой точно от уникалните 130 екземпляра е. 

За да се подчертае допълнително ексклузивният характер, всеки брой ще идва със специално ушито покривало, уникален ключ и алуминиева кутия за него. 

Под капака се крие 5,5 литров, осем цилиндров двигател, с би-турбо и мощност от 577 конски сили. Колата развива 100 км/ч за 3,8 секунди.
Подкрепи Economic.bg