Местан е готов да влезе в президентската надпревара

ДОСТ чака ГЕРБ да обяви своя кандидат

Местан е готов да влезе в президентската надпревара

ДОСТ ще издигне лидера на партията Лютви Местан за кандидат-президент, но преди това ще изчака ГЕРБ да обяви претендента си. Това стана ясно от думите на Местан, след като регистрира партията за участие на президентските избори. 

"Целият политически ресурс на партията ще бъде впрегнат в това следващият държавен глава да е откровен атлантик и европеец", обясни той и допълни, че окончателното решение ще зависи от хода на партия ГЕРБ, която все още не е обявила кандидата си.

Лидерът на ДОСТ добави, че ако премиерът Бойко Борисов не се кандидатира за президент, то това ще означава заявка за трети управленски мандат. Според Местан обаче той би бил доста рисков.

Той съзира добре премислена стратегия за укрепване и разширяване на националистическото пространство в българската политика с крайна цел крайните националисти у нас да постигнат впечатляващ резултат, за да се легитимира евентуално тяхно участие в управлението на страната.

Стана ясно още, че ДОСТ няма да подкрепи левите кандидати, тъй като не са истински атлантици и нямат правилното отношение към кримския проблем. 

Коментари: 0