Microsoft добавя нов режим в Teams, предназначен за ерата на Covid-19

Вие и вашите колеги може да сте заедно във виртуално пространство, което може да бъде заседателна зала, кафене или др.

Microsoft добавя нов режим в Teams, предназначен за ерата на Covid-19

Снимка: Unsplashed

Microsoft представя някои големи актуализации на приложението Teams.   въпреки че преминаването към дистанционна работа по време на пандемията COVID-19 може би превърна онлайн срещите в ежедневие, то те не са без проблеми и все повече хора се отказват.

Софтуерният гигант представи нов режим „заедно“ за екипи и има за цел да предостави ново преживяване. Идеята тук всъщност е доста проста. За да могат да променят фона на разговора, с помощта на AI технологията Microsoft открива и изрязва изображението на участник в него го и го поставя в споделено пространство като офис или всекиднвена. Така вие и вашите колеги може да сте заедно във виртуално пространство, което може да бъде среда, подобна на заседателна зала, кафене или други места, на които обикновено провеждате срещи лице в лице.

Microsoft ще въведе този нов режим в Teams и той ще е достъпен за всички потребители през август. Първоначално ще дебютира с фон на аудитория, но Microsoft работи върху повече възможности, които ще са достъпни в бъдеще.

Microsoft добавя също във видео филтри и реакции на живо към Teams. Можете да използвате филтрите, за да регулирате нивата на осветление или да смекчите фокуса на камерата, за да подобрите вашата уеб камера в Teams. Реакциите на живо ще позволят на участниците да реагират с емоджи по време на срещи, които ще се появят за всички. 

Коментари: 0